Informatie avond Een goede basis voor leren.

28-6-2016

Informatieavond 'Een goede basis voor leren.'

Dinsdag 28 juni a.s. organiseer ik samen met Paulien van Gorkom een gratis informatie avond voor ouders en leerkrachten die graag meer willen weten over de mogelijke oorzaken van leer-, gedrags- en concentratieproblemen bij kinderen. Vaak ligt de oorzaak van deze problemen veel dieper dan zichtbaar is en heeft extra hulp, oefeningen of begeleiding weinig of slechts kortdurend effect. Hoe komt dit toch? En wat kan je als ouder/leerkracht doen? Deze informatie avond gaat in op de mogelijke oorzaken die spelen bij kinderen met leer- en gedragsuitdagingen. Heel vaak ligt de oorzaak van leer-, concentratie- en gedragsuitdagingen dieper dan zichtbaar is. Waar kun je als ouder/leerkracht op letten en... wat kun je doen?

Tijdens deze avond hoort u als ouder/leerkracht waarom het zo belangrijk is erachter te komen waar het leer- en/of gedragsprobleem zoals dyslexie, AD(H)D of hooggevoeligheid vandaan komt en krijgt u handvatten en tips om de symptomen op tijd te herkennen.

Ik zal u meer vertellen over kinderen die moeite op school ervaren door hun (hoog)gevoeligheid, faalangst of gebrek aan een goede leerstrategie. Hoe kerken je deze kinderen en wat kun je als ouder/leerkracht doen om ze te helpen?

Daarnaast zal Paulien van Gorkom van Kinderpraktijk Groei u meer vertellen over de relatie tussen leerproblemen, reflexintegratie, oogsamenwerkingsproblemen en beelddenken bekeken vanuit een psychomotorische invalshoek.

Voor wie is deze informatieavond?

Deze informatieavond is voor ouders, leerkrachten en iedereen die met kinderen werkt en op een andere manier naar het leren en het gedrag van kinderen wilt kijken.

Deze avond wordt gehouden op 28 juni 2016.  We starten om 19.45 uur (inloop 19.30 uur).

Adres: Basisschool Obs De Waayer, Kornoelje 1 in Tiel

De informatieavond is gratis en er zijn 25 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@kindercoach-rivierenland.nl Vol = Vol.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op via telefoonnummer 06-12115518 of via bovenstaand mailadres.