Kinderyoga

In deze prestatiegerichte maatschappij, waarin kinderen veel moeten, lopen kinderen zichzelf snel voorbij. Kinderen raken soms overprikkeld en kunnen dit uitten door klachten van een vol hoofd, zichzelf terugtrekken, of juist door boze- of agressieve buien. Kinderyoga kan een rustpunt op de dag zijn, waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen om tot zichzelf te komen.

Kinderyoga zet kinderen in hun kracht en helpt beter met spanningen om te gaan. Yoga verbetert de concentratie en het zelfvertrouwen. Ook heeft kinderyoga een gunstig effect op het zenuwstelsel, de bloedsomloop en organen en verbetert de coördinatie tussen de linker- en rechter hersenhelft.

Bij kinderyoga staan spel en plezier voorop. Kinderyoga is niet competitief, iedereen kan meedoen.
Elke les staat in het teken van een thema. De yoga oefeningen worden op een speelse manier gegeven, waarbij ademhalingsoefeningen, lichaamshouding en ontspanning een belangrijk onderdeel vormen. Tijdens de lessen wordt regelmatig gebruik gemaakt van Dans, Zang, Muziek en Tekenen.

De yogalessen worden in kleine groepjes gegeven van maximaal 6 kinderen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en ieder kind zich veilig voelt. De groepjes zijn verdeeld naar leeftijd van de kinderen.

Groepen:

Op dit moment worden er geen kinderyoga lessen gegeven. 

Kinderyoga is ook mogelijk in combinatie met kindercoaching.

Voor meer informatie of om uw kind aan te melden, kunt u contact met mij opnemen, info@kinderyoga-rivierenland.nl of T 06-12115518.

 

Kinderyoga op School, BSO, Kinderdagverblijf of Peuterspeelzaal

Wilt u als leerkracht of begeleid(st)er de kinderen kennis laten maken met kinderyoga? Een leuke workshop of een reeks van een aantal lessen, bijvoorbeeld ter vervanging van een aantal gymlessen, behoren tot de mogelijkheden. Tijdens de kinderyoga lessen wordt gewerkt met thema's. Deze thema's kunnen aansluiten bij de thema's waarmee u op dat moment bezig bent in de klas/bij de opvang. Hierbij kunt u denken aan de Seizoenen, Feestdagen etc.  

Voor meer informatie kunt u contact mij opnemen, info@kinderyoga-rivierenland.nl of T 06-12115518


Inschrijfformulier

Hier kunt u het inschrijfformulier voor kinderyoga downloaden.