Training 'Ik leer leren' als voorbereiding op de brugklas

1-3-2016

Deze week melden nog veel kinderen in Tiel zich aan voor het voortgezet onderwijs. Zijn de Tielse kinderen in groep 8 goed voorbereid op de brugklas? Uiteraard hebben ze allemaal veel geleerd op de basisschool, maar hebben ze ook geleerd hóe ze kunnen leren?

Leerprestaties en kennis vergaren

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en 'goed in je vel zitten' minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen. Ondanks hun inzet valt het leren veel kinderen in de brugklas tegen en gaat het gepaard met stress en tegenvallende resultaten.

Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. De 'Ik leer leren' training van Kindercoach Rivierenland biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Hier ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

De training

De 'Ik leer leren' training wordt gegeven in groepjes van 4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde 'Ik leer leren' trainer Manja Matthijsse, hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker.

Ook na de brugklas

De training is niet alleen geschikt voor kinderen in groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, maar ook voor jongeren verder in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen hebben profijt van de training.

Ervaring van een ouder van een deelnemer: 'De training is laagdrempelig en was goed te doen voor de kinderen. Geen uren thuisstudie, maar lekker praktisch aan de slag.'

Ervaring van een deelnemer: 'Ik heb nu hogere cijfers en weet beter wat ik allemaal kan. Doordat ik nu goed kan plannen ben ik niet meer zo gestrest en heb ik tijd over voor andere dingen.'

Voor meer informatie kijk onder het kopje Ik leer leren op deze website of www.ikleerleren.nl

Opgeven kan via: info@kindercoach-rivierenland.nl