Even voorstellen

Mijn naam is Manja Matthijsse en ik ben moeder van 2 jongens in de basisschool leeftijd. Samen met mijn vriend en onze zonen wonen wij in de Betuwe.

Door de ervaringen en kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding, stages en werk in de gezondheidszorg en welzijnszorg, werd mij duidelijk dat het werken met kinderen echt bij mij past en mij veel voldoening geeft.
De vele problemen die ik zag zette mij aan het denken.

We leven in een prestatiegerichte maatschappij. Kinderen moeten veel en alles moet in hoog tempo. Ik zie veel kinderen tegen problemen aanlopen, zowel op leergebied als op sociaal-emotioneel vlak. Voor deze kinderen wil ik me graag inzetten. Daarom heb ik mij verdiept in het vak kindercoach door het volgen van een opleiding Kindercoaching bij Sonnevelt Opleidingen.

Kindercoaching is een laagdrempelige en meestal kortdurende vorm van begeleiding voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar en hun ouders en/of verzorgers. Ik geef kinderen de tools om zelf een oplossing voor hun probleem te vinden, voor nu en in de toekomst. Want wanneer een kind zijn eigen probleem op kan lossen, zal het in de toekomst meer kracht/zelfvertrouwen ervaren om verschillende problemen, groot en klein, zelf op te lossen.
 
Naast kindercoaching ben ik mij verder gaan ontwikkelen op leergebied. Zo ben ik docent holistisch kinderyoga, Ik leer leren trainer, Kernvisiecoach, Jamara-rekencoach en visueel screener en trainer.

Omdat ik kinderen graag vooruit help in hun ontwikkeling, vind ik het belangrijk om mezelf te blijven scholen en ontwikkelen. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Dat is hoe ik werk!
Manja Matthijsse